Earth Keeper

Ik geniet ervan om de meeste producten die ik gebruik voor mijn lichaam en huis, tegenwoordig helemaal zelf te maken. Zo weet ik zeker dat er geen overbodige of schadelijke stoffen inzitten en krijgen ze tevens de extra ingrediënten liefde en intentie eraan toegevoegd. Hiervoor maak ik gebruik van biologische kruiden, oliën, en andere grondstoffen.

60% van wat je op je huid aanbrengt, wordt in je lichaam opgenomen. Veel deskundigen zijn het erover eens dat absorptie via de huid gevaarlijker is dan via de mond, toch hoor je daar niet zo heel veel over. Stoffen die in het spijsverteringsstelsel worden opgenomen, gaan door de nieren en de lever, waar enzymen deze afbreken en vaak ontgiften, terwijl stoffen die via de huid worden opgenomen, dit proces niet ondergaan. “Chemicaliën die door de mond worden opgenomen, worden door de darmen opgenomen en gaan over in het veneuze bloed, dat naar de lever wordt gebracht. “stoffen die via de huid worden opgenomen, omzeilen de lever en komen zonder deze bescherming in de bloedsomloop terecht. Voorkomen is hier beter als genezen. Klik hier voor een checklist schadelijke stoffen en doe eens een rondje in je verzorgingsproducten.

Als doula geef ik de gezinnen waar ik kom ook graag een “natuurlijke start” en ook geniet ik ervan om producten voor vrienden en bekenden te maken op verzoek of als geschenkjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *